Logo

Voor de oude ziel die haar eigen pad maakt

 

“Ik was op zoek naar waarom ik hier nu écht op de wereld ben. Ik stelde mij de vraag of wat ik momenteel doe, hetgeen is waarvoor ik hier op aarde ben. Mits de begeleiding van Vicky wilde ik daar graag achter komen. Ik had Vicky voor aanvang van het traject al leren kennen en had daardoor het gevoel van ‘ja, Vicky kan mij hierbij helpen’. Binnen het traject vond ik de oefeningen rond de archetypes erg nuttig. Het helpt om inzicht te brengen in de verschillende rollen die we als vrouw vervullen en welke aandacht we (onbewust) aan elke rol geven. Vicky stimuleerde mij om mijn ‘mix’ van archetypes te visualiseren en dat hangt hier nog altijd bij mij op mijn bureau zodat ik mijn focus kan houden op een gezondere balans. Ik mag het spirituele in mezelf meer toelaten en het ‘moederen’ wat minderen. Daarnaast mag Aphrodite (in de brede zin van het woord zoals Vicky het vorm geeft) veel meer aandacht krijgen. Vicky is een ‘oude’ wijze vrouw die rust, wijsheid, degelijkheid, authenticiteit, integriteit en (gelijk)waardigheid uitstraalt. Vicky is erg belezen maar komt niet over als een schooljuffrouw. Ze deelt haar kennis en kunde op een duidelijke manier, toegepast in de context. Ik raad het werken met Vicky aan aan iedereen die op zoek is naar zichzelf of naar een stukje / stukjes van zichzelf zodat ze kunnen putten uit haar bron van wijsheid. Vicky reikt puzzelstukjes aan die helderheid brengen en als een échte gids wandelt ze naast de gegidste. Vicky doet hemels werk. Gidsen zoals zij zijn broodnodig.
BEDANKT.”
Katherina

 
 

"Toen ik bij Vicky startte had ik het gevoel dat ik vastliep, dat ik niet vooruit geraakte.

Ik twijfelde of het traject iets zou veranderen maar het heeft mij veel dingen bijgebracht. Dingen die ik niet wist en die voor mij onbekend terrein waren.

Ik ben trots dat ik toch de stap heb gezet!

Mijn grootste inzichten zijn niet te luisteren naar het reptielenbrein en jezelf steeds te observeren.

Verandering ligt in jezelf!

Vicky is een toffe, spontane dame. Er is geen stijf gedoe en het is een no-nonsense aanpak. Vicky is een fijne mentor.

Het traject heeft een leuke werkwijze met leuke video’s, overzichtelijke slides en duidelijke werkboeken. Er zijn geregelde online afspraken dus afstand is geen probleem. Vicky geeft jou duidelijke uitleg. Ze heeft kennis van zaken. Ze heeft een spirituele insteek maar is niet zweverig.

Je krijgt waar voor jouw geld. Ik ben dankbaar dat Vicky op mijn pad kwam!

Het traject heeft mij zoveel inzichten gegeven waar ik verder mee aan de slag kan.

Ik raad iedereen dit traject aan. Zelfs indien je denkt jezelf te kennen.”

Michèle

 
 

"Toen ik mijn traject bij Vicky startte, besefte dat ik niet(s) meer kon.

Ik geloofde niet meer in mijn kunnen en vond de weg niet meer. Ik was diep ontgoocheld in mezelf. Ik wou altijd goed doen, juist zijn, streven naar het beste in mezelf. Goed was nooit goed genoeg, het kon altijd beter… Perfectionistisch.

Ik draag generaties trauma's met me mee die ik niet kon plaatsen. Een rugzak met verkrachting, ontkenning, eenzaamheid, verliezen van kind-ouder relatie, ziekte... . Ik was angstig om het verkeerde te doen, gestraft te worden, ... opgesloten in het donker.

Bevriezen en in slaap vallen. Geen begeleiding en tijd om de last te verwerken en een lichaam die zei: 'En nu is het genoeg!' En dan nog waren mijn bezwaren: 'Het is niet zo erg, het gaat wel, ik hoef geen hulp…'.

Voor mij is het grootste resultaat van de begeleiding dat ik de tijd heb gekregen om in mijn tempo en op eigen kracht mijn weg te vinden. Ik durf, kan en wil nu voor mezelf zorgen terwijl ik heb leren omgaan met schaamte en schuldgevoel. Ik wil, ik kan, ik mag, ik durf, ik geloof, ik ben het waard... om hulp te vragen en mijn weg te zoeken. Het is goed voor mij.

Mijn angsten om niet juist te zijn en om niet goed genoeg te zijn, heb ik overwonnen.

Het is nooit te laat om je weg te zoeken of om terug te lopen. Ik mag mijn leven leven met vallen en opstaan en weer verder gaan.

De nieuwe weg die Vicky mij - in alle rust en tijd - liet zien, is voor mij onwennig... maar ik ben erg nieuwsgierig.”

Mia

 
 
"Ik ben héél tevreden over het gevolgde traject met jouw deskundige aanpak.

Jouw eenvoudige uitleg over het brein heeft mij heel veel duidelijk gemaakt.

Het brein maakt soms heel wilde sprongen, grootse gedachten maar soms ook veel te kleine gedachten.

Bijna niet onder controle te houden, dit is zeer vermoeiend en bepaalt onze gemoedstoestand.

Vroeger leek het alsof het brein de baas speelde in ons lichaam en wij gedwee moesten volgen.

Nu weet ik dat ik zelf coach kan zijn van mijn brein en mijn gedachten kan sturen, “trainen” zoals je het zo goed kan zeggen.

Dit is voor mij de rode draad van het traject waardoor ik nu gelukkiger, met meer zelfrespect en evenwicht in het leven kan staan.

Bedankt, Vicky!"

Anna

 
 

“Toen ik bij Vicky startte, zat ik in een burn-out, had ik geen zelfvertrouwen meer en twijfelde ik aan alles.

Kortom, ik zat volledig in de knoop met mezelf.

Echte bezwaren om te starten met het traject waren er niet maar het is altijd - om het even bij wie - wel afwachten of er al dan niet een klik is met de therapeut.

Het traject is vooral waardevol door de inzichten die je krijgt.

Er wordt ontzettend goed uitgelegd hoe je brein werkt en hoe je dat kan loskoppelen van wie je echt bent.

Mijn allergrootste inzicht van het traject is dat die innerlijke criticus niet is wie ik zelf ben.

Het is gewoon een stemmetje die je helpt voor je veiligheid. Hij zorgt enkel voor je. Maar het is niet altijd die stem die gelijk heeft.

Soms moet je eens je veilige pad verlaten en een nieuwe weg inslaan terwijl je jouw innerlijke stem geruststelt. De twee loskoppelen van mekaar…

Het fijne aan het werken met Vicky is dat ze vriendelijk is, spreekt op gelijke hoogte, heel veel begrip heeft en ook telkens nog weet waarover we het de vorige keer hadden.

Ze heeft oprecht interesse en straalt zoveel vertrouwen uit dat je zeker alles kan vertellen zonder schaamte.

Ik ben heel blij dat ik destijds de stap heb gezet.

Het is natuurlijk wel zo dat je er zelf moet aan werken. Maar door de inzichten heb je een eerste stap gezet en door de opvolging nadien blijf je er ook verder aan werken.

De inhoud van het traject blijft interessant om nu en dan eens te herlezen als je begint te twijfelen aan jezelf. Dan weet je terug wat de reden is van jouw twijfel.”

Fanny

 

“Toen ik startte met het traject was mijn grootste probleem twijfelen over mezelf. Ik dacht dat ik de enige was met mijn onzekerheden en ik was angstig dat ik niet goed bezig was.

Voor mij is het meest waardevolle aan de begeleiding dan ik herkenning en erkenning krijg in mijn proces. Het weten dat ik er niet alleen in sta. Ik ben trots op de weg die ik heb afgelegd en de inzichten die ik heb verworven. Ik heb geleerd dat het oké is om je niet altijd oké te voelen. Groeien is een moeizaam en soms lastig proces. Met momenten kan ik mijn innerlijke criticus te baas. En ik heb ook geleerd dat dit niet altijd zo is maar dat dit inzien alleen al een grote is!

Vicky is echt de vrouw op de juiste plek en laat jou in contact komen met jezelf (als je dit zelf toelaat!). Ik heb me bij Vicky vanaf het eerste gesprek erg begrepen gevoeld en had onmiddellijk een klik! Ik vind het zo geruststellend dat Vicky ook haar kwetsbare kant laat zien en ons laat ´meekijken´ hoe zij met dingen omgaat!

Het voelt niet alsof ik naar een psychologe ga. Eerder naar mijn persoonlijke mentor/coach die me gewoon laat zijn zoals ik ben en ondertussen me altijd weer het gevoel kan geven dat ik goed bezig ben en goed ben zoals ik ben! Vicky is ruimdenkend, heeft gevoel voor inleving, is spiritueel toegankelijk, brengt je verder als je vastzit en leert je om jezelf beter te leren kennen

Ik heb er geen minuut spijt van gehad om met Vicky dit pad te bewandelen! Zeker de moeite waard om in jezelf te investeren!!”

Stephanie

 
 

“Toen ik mij bij Vicky aanmeldde, had ik het gevoel dat mijn energie overal tegelijk was en eigenlijk nergens.

Voor mij is het grootste resultaat van de begeleiding dat ik nu geloof in mijn eigen kunnen. Ik heb meer zelfvertrouwen en ben beter in staat om te reflecteren.

Het leuke aan werken met Vicky is dat ze niets invult vanuit haar eigenheid maar de ruimte laat aan de coachee.

Ik raad het werken met Vicky aan omdat iedereen op die manier stappen zou kunnen zetten zodat we allemaal samen sneller door deze moeilijke tijdsgeest zouden kunnen evolueren. Iedereen heeft namelijk unieke eigenschappen die men tot ontplooiing kan laten komen.

Voor mij waren de stappen uit het traject daar heel belangrijk bij.”

Evelien

 
 

"Toen ik startte bij Vicky twijfelde ik erg aan mezelf. Mijn onzekerheid, de schrik om nieuwe dingen te doen, de schrik om te falen en mijn perfectionisme hielden mij klein. Ik dacht negatief over mezelf en ik trok het me teveel aan wat anderen over mij zouden denken. Ik voelde mij ‘anders’. Ik kon mezelf niet zijn en eigenlijk wist ik ook niet precies wie ik ben en waar ik naartoe wou.

Na het volgen van het webinar bij Vicky was ik onmiddellijk overtuigd dat ik het traject nodig had. Dit was precies op maat gemaakt voor mij.

Het grootste resultaat van de begeleiding is voor mij het inzicht in de innerlijke criticus. Dit is maar een stem in mijn hoofd. Ik kan er nu voor kiezen om er niet naar te luisteren. En ook het besef dat ik baas kan worden over mijn gedachten en gevoelens zorgde voor veel verandering. Ik heb mijn gedachten leren sturen van negatief naar positief.

Daarnaast heb ik leren inzien dat baby-stapjes ook stappen vooruit zijn. Door een ‘growth-mindset’ te hanteren, leerde ik dat tegenslagen moeilijke momenten zijn die horen bij een groeiproces. En ‘anders’ zijn dan wat ‘normaal’ is in de maatschappij is niet negatief. Integendeel, ik leer het zien als mijn ‘kracht’.

Verandering blijft een proces waaraan ik dagelijks moet werken. Tijdens moeilijke momenten helpen de inzichten van het traject mij om vertrouwen en geduld te hebben. De modules van het traject geven een theoretische achtergrond en een houvast doorheen de begeleiding.

Ik vind het werken met Vicky fijn omdat ze open is over haar eigen groeiproces. In de individuele gesprekken geeft Vicky herkenbare voorbeelden en je voelt dat ze haar cliënten echt begrijpt omdat ze hetzelfde pad heeft bewandeld. Doordat Vicky heel authentiek is (in haar gesprek, haar webinar, haar nieuwsbrief, de zaken op sociale media,.. ) voelde ik mij direct op mijn gemak bij haar.

Ik ben volop bezig met het ontdekken van mijn eigen krachten, doelen en missie in het leven om steeds meer en meer rust te vinden in mezelf. "

Melissa

 
 
"Toen ik startte met het traject had ik heel erg het gevoel op mijn rem te staan.

Ik voelde me op alle vlakken vast zitten.

Ik voelde me tevens innerlijk onvrij en vrij vaak wanhopig hierdoor.

Ik stelde mezelf echter wel de vraag of deze begeleiding me vooruit zou helpen. Of dit het nu wel zou zijn. Na vele andere begeleidingen wilde ik dat deze echt wel de verandering zou brengen. Alhoewel ik weet dat je het allemaal zelf doet, is de juiste begeleiding hierin wel belangrijk.

Maar door het volgen van het traject ben ik me bewuster van wat goed is voor mij en van wat mij gelukkig maakt. Met de steun van Vicky kan ik meer en meer betere keuzes maken. Vicky is zeer empathisch en voelt heel goed aan wat er nodig is tijdens een sessie.

Ze heeft ook niet veel woorden nodig om me te begrijpen. Ze neemt de tijd en de moeite om echt te luisteren. Voor mij is dat zeer belangrijk. Ook haar begrip en duidelijkheid maken het veilig bij haar. Haar kennis van zaken biedt een houvast.

Hoewel iedereen zelf moet voelen of er een klik is of niet zou ik het werken met Vicky aanraden omdat ik mezelf heel goed voel bij de begeleiding en zelf vind dat ik toch wat sterker geworden ben dankzij het traject.”

Sandra

 

“Vijf jaar terug kon het mij niet schelen wat anderen van mij dachten maar sinds de geboorte van mijn kinderen trok ik mij heel hard aan wat andere mensen van mij zouden denken en had ik heel veel schrik mijzelf te profileren en mijn mening te uiten. Ik wou iedereen plezieren en begon mij zelf meer en meer naar de achtergrond te schuiven. Ik had geen zelfvertrouwen meer en dacht altijd dat mensen mij zouden afwijzen omdat ik mijn mening zou gedeeld hebben. Ik zat op het randje van een burn-out, had geen plezier meer in mijn job en trok die negatieve gedachtengang door naar mijn privéleven. Ik trok mijzelf en mijn functioneren constant in twijfel. Ik had reeds ervaring bij een psychologe maar daar lukte het mij niet om mijn gedachtengang te verzetten of te veranderen. Ik bleef vastzitten in een negatieve spiraal en wist niet van waar dit kwam.

Door het traject ben ik terug mijn oude ik. Ik durf terug enthousiast mijn ideeën te delen en als ik het met iemand niet eens ben durf ik deze persoon daar over aanspreken. Discussies of meningsverschillen ga ik niet meer uit de weg. Soms heb ik wel nog een extra duwtje nodig maar dan gaat er snel een belletje rinkelen in mijn achterhoofd dat ik aan mijzelf moet en mag denken. Ik heb mijzelf weer teruggevonden, ontdekt dat ik het waard ben om naar te luisteren en als mensen het daarmee niet akkoord zijn, dat dit niet mijn probleem is. Zolang ik achter die keuze sta en dit in mijn belang is, dat dit oké is. Ik vond het initieel moeilijk mijn knelpunten en problemen aan te halen. Maar in een gesprek haal je deze punten toch aan en als het soms moeilijk werd zag Vicky dit onmiddellijk. Die zichtbare erkenning, haalde mij steeds over de streep om toch over die drempel te stappen.

Vicky is zo enthousiast en daardoor lopen de gesprekken super vlot. Haar enthousiasme trek mensen echt over de streep om hun verhaal met haar te delen. Ik raad het iedereen aan die zich niet 100 procent goed in zijn vel voelt. Durf je je mening niet vrijuit te delen, belemmert dit je functioneren, zet dan zeker de stap naar Vicky voor je jezelf niet meer herkent. Ik was weggezakt in een negatieve spiraal. Ik heb mijzelf dankzij Vicky volledig teruggevonden. Ik moet nog dagelijks werken om verder te evolueren in een 'gelukkig' persoon. Ik leer mijzelf elke dag beter kennen, en kan zo op weg naar een bevredigend en volwaardig functioneel leven. Super hard bedankt! Ik kan dit niet genoeg herhalen.”

Elien

 
 

“Ik kan het alleen maar aanraden. Veel geleerd over mezelf en de aanpak van bepaalde situaties!”

Ilse

 

Ik heb de voorbije maanden gemerkt wat ik ‘geleerd’ heb bij jou. Ik heb het gevoel terug mezelf te kunnen zijn. De slappe lach is meer en meer een constante in mijn leven. Misschien ben ik zelfs nog een betere versie van mezelf dan voorheen. Als ik negatief durf te gaan denken of mezelf te veel opjaag, denk ik aan wat jij mij allemaal hebt geleerd. Hoe kan ik zo’n momenten aanpakken? En waarom denk ik zo? En als ik zo ga denken, is dat dan per se erg? Bedankt dus, Vicky. Ik hoop dat als ik het ooit nog nodig zou hebben om eens met iemand te praten, dat dat dan bij jou kan zijn.

Justine

Door een traumatische ervaring kwam ik op een keerpunt in mijn leven. Enerzijds zocht ik hulp om deze schokkende gebeurtenis een plaats te kunnen geven. Anderzijds deed het mij nadenken over hoe ik verder wou met mijn eigen leven. Omdat er nog altijd een taboe rust op psychologische begeleiding had ik moeite om de stap te zetten. Maakte het feit dat ik toch de stap zette mij dan tot ‘patiënt’ en was ik ‘ziek’? En hoe zou mijn omgeving reageren? Ik heb verschillende stappen gezet om de juiste begeleiding te vinden. Mijn conclusie is dat je iemand moet vinden die bij je past, waarmee het klikt. Dat heb ik bij Vicky gevonden. Ik ben nog steeds ‘onderweg’. Onderweg in het leven, onderweg naar mezelf. Maar ik voel me niet meer als een ‘zoekende’. Ik durf meer te kiezen voor wat ik echt wil/voel voor mezelf en mijn gezin en ik geniet zoveel mogelijk. Ik ben goed zoals ik ben en ik mag mijn eigen keuzes maken. Ik durf niet te zeggen dat ik deze strijd al helemaal gewonnen heb maar ik ben aan het winnen. Vicky is een warm persoon die rust uitstraalt. Ook de praktijk is een rustige omgeving. Zij bracht mij veel inzichten bij en wijst nooit met het vingertje. Ze waant zich nooit ‘de almachtige wetende’. Integendeel, ze deinst er niet voor terug om ook iets van zichzelf te delen. Iedereen zou zichzelf dit cadeau moeten doen. Het is een rustmoment, een pauze voor jezelf waar je heel veel uithaalt en heel veel van krijgt.

Bianca

Toen ik bij Vicky kwam, kampte ik met depressie, donkere gedachten, zware angstaanvallen en geen zelfvertrouwen. Ik twijfelde of psychologische begeleiding mij vooruit zou helpen omdat ik zo diep zat. Bovendien maakte ik mij zorgen of het zou klikken met de psychologe. Zou ik mij op mijn gemak voelen om mezelf bloot te geven? Ondertussen heb ik goede vooruitgang geboekt. Veel zaken heb ik kunnen afsluiten. Ik heb geleerd dat ik ook iemand ben. Iemand met grenzen die ik mag aangeven aan anderen. Mijn draagkracht wordt sterker. Ik was mezelf ‘kwijt’ en sta nu dichter bij mezelf als ooit tevoren. Vicky geeft mij een vertrouwd gevoel. Ze straalt rust uit en weet dat ook over te brengen op mij. Ze toont begrip en ziet mij echt als een individu. Ik heb niet het gevoel dat ik een nummer ben voor haar. Na ieder gesprek voel ik telkens een ontlading. Ik zie Vicky niet enkel als psycholoog. Zo’n titel kan afschrikken. Ik zie haar eerder als een life coach. Iemand die mij bijstuurt waar nodig en die helpt werken met mij om het beste vanuit mezelf te halen. Ik ben dankbaar voor wat ik samen met Vicky al bereikt heb.

F.

Voor de verwerking van mijn ‘probleem’ was het essentieel dat ik mijn verhaal kon doen. Maar voor mij was dat het moeilijkste. Want je weet dat er veel zal naar boven komen en van sommige dingen wil je misschien niet dat deze naar boven komen. De stap naar psychologische begeleiding was voor mij een grote stap omdat ik dacht ‘wat zullen de anderen hiervan denken dat ik naar een psychologe ga?’. Ik was wel benieuwd of het goed zou voelen om zomaar alles bloot te leggen aan iemand die ik totaal niet ken. En of er een klik zou zijn, want dat vind ik belangrijk. Het grootste resultaat is dat ik nu zie waar ik ‘verkeerd’ bent en mezelf kan betrappen op een ‘foute houding’. Ik durf nu eens extra aan mezelf te denken. Iets wat vroeger ondenkbaar was. Soms voel ik mij nog schuldig maar dan zit soms Vicky al eens op mijn schouder in plaats van het stoute mannetje. Vicky is een open persoon die mij een vertrouwd gevoel geeft. Ze geeft uitleg en maakt mij op een gemakkelijke en duidelijke manier duidelijk waar het verkeerd zit. Ze komt snel tot een juiste en goeie conclusie zodat ik sneller kan handelen met de juiste techniek. Ze houdt wel rekening met mijn tempo. Er wordt niets geforceerd en ik voel dat er op één of andere manier voor mij gezorgd is. Het lijkt voor veel mensen een taboe maar eigenlijk is naar een psycholoog gaan zo’n grote hulp voor jezelf. Aan jezelf denken is iets moois, maar gebeurt bij velen niet van nature uit.

Steffi

Wegens burn-out, depressie en onverwerkte gebeurtenissen zocht ik psychologische begeleiding. Ik twijfelde echter wel of ik daadwerkelijk kon worden geholpen. Of het niet allemaal ‘in mijn hoofd’ zat. Het grootste resultaat van de begeleiding en waar ik het meest trots op ben, is het feit dat ik gegroeid ben in zorgen voor mezelf. Ik doe nu niet enkel goed voor anderen maar hou ook rekening met mijn eigen noden. Ik volg nu mijn eigen intuïtie, mijn hart en ik probeer me minder te laten leiden door mijn angst om niet goed genoeg te zijn. Vicky luistert en helpt meedenken. Ze dringt niets op maar begeleidt en laat het uit mezelf komen. Ik voel mij goed bij Vicky en haar manier van werken.

Sarah

Wegens terugkerende patronen van angst, vermijding en onzekerheid die mij belemmerden om te “groeien” als persoon (zowel privé als professioneel) zocht ik hulp. Ik twijfelde om te kiezen voor begeleiding omdat ik geen last had van iets ‘ergs’ of traumatisch. Psychologische begeleiding was volgens mij voor andere mensen met veel grotere problemen of moeilijkheden. Door de begeleiding heb ik het gevoel dat ik stap voor stap groei naar een persoon die ik werkelijk ben in plaats van de persoon die zich als een soort “kameleon” aanpast aan de verwachtingen en het beeld dat de ander voor ogen heeft. Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen omdat ik, ondanks dat ik het heel spannend en eng vind om meer “zichtbaar” te worden, mijn angsten stapje voor stapje meer durf te omarmen. Ik heb beseft dat ik oké ben en dat ik er mag zijn (inclusief de onzekere en minder leuke kantjes). En dat mijn gevoelige kant iets waardevols is en ook graag gehoord wil worden. Ik probeer beter te luisteren naar wat ik opmerk in mijn lijf en stil te staan bij wat dit betekent. Ik waardeer de respectvolle en oordeelloze benadering van Vicky. Ik voel me gehoord en gezien. Daarnaast vind ik het fijn dat er geen “moetens” verbonden zijn aan de sessie (huiswerk).

Tessa

Ik had het gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven, maar ik kon er de vinger niet opleggen. Vicky heeft mij geholpen om dat ‘iets’ in kaart te brengen. Ik was vervreemd van mezelf omdat ik me lange tijd niet toegelaten heb om mezelf te zijn. Mooi binnen het kader blijven van de maatschappij weet je wel. De ondersteuning van Vicky is één van de mooiste geschenken die ik mezelf kon geven. Zij heeft me zonder te oordelen, begeleid om eindelijk mezelf te worden. Aankomen in de praktijk voelde als thuiskomen. Een uur herbronnen en weer energie opdoen om te timmeren aan je eigen levenspad. Vicky is oprecht met je begaan, betrouwbaar, respectvol. Zij begeleidde mij vaak naar (soms confronterende) inzichten waarbij ik dacht: enkele eeuwen eerder kreeg je daar de brandstapel voor.

Kristien

 

Ook jouw ervaring delen?

Ben je tevreden voor het resultaat van jouw begeleiding? Zou je dan jouw ervaring willen delen? Op deze manier kan je anderen helpen ook de stap te zetten.

Klik hier

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.